Over ons

Plein Publiek blaast Fierens blokken nieuw leven in met eerste seizoensconcept
Op het kruispunt van het Zuid en de Sint­-Andrieswijk in Antwerpen pakt Plein Publiek als eerste uit met een seizoensconcept. De modernistische Fierens gebouwen uit het interbellum die al enkele jaren leeg stonden, vormen hiervoor een uniek kader met zijn groots en romantisch binnenplein.

Met een centrale groene serre van 300m​op het binnenplein, ruimte voor kunstenaars en start
ups en het gezellige café congé, komt iedereen aan zijn trekken. Je kan er dagelijks terecht voor een heerlijk bord met verse en seizoensgebonden ingrediënten, originele cocktails, een voorstelling, dansavond of tentoonstelling. De uniek uitgelichte modernistische gevels, balkons en trappenhallen dompelen je onder in een fantastische ongeziene sfeer.
Plein Publiek​ is een totaalconcept dat met de zon meedraait. Alles evolueert mee met de seizoenen, van de programmatie tot de menukaart, aankleding en activiteiten. Je mag dus 4 keer per jaar een nieuwe look, feel & taste verwachten. Kortom: het seizoen wordt weerspiegeld in alles wat we doen.
We laten onze chef­kok Thomas Van De Weyer los gaan in de keuken met seizoensgebonden producten en de inspiratie van het moment. Er is geen vast menu, we leven mee met het seizoen. Proef samen en geniet, we serveren alles in het midden van de tafel. Onze barman past z'n drankjes aan, we gaan voor food sharing & pairing.
­ Congé combineert de hippe cocktailbar met het toegankelijke buurtcafé, hier kan je terecht voor de best getapte pint, klassieke en gedurfde verse cocktails, overheerlijke taarten enz.
­ In de S​erre​ op het binnenplein valt er altijd wat te beleven, een volledig weekprogramma van dans­- en comedyavonden, tot na­het­werk cocktaildrinks en pianobattles. Ons pop up restaurant met open keuken serveert dagelijks naast versbereide gourmet strEatfood verassingen ook exclusieve topkwaliteit van onze chef. Op zondag komen uit Mama's pot de meest exotische geuren. We laten je kennismaken met een hele wereld van smaken, en maken 'm zo een beetje kleiner.
­ Kunst/Werk​ biedt (adem)ruimte aan kunstenaars, een platform waar gevestigd en latent talent ontwikkeld en geëxposeerd kan worden. Repetitieruimtes voor muzikanten en toneelgezelschappen, maar ook werk­ en vergaderruimtes voor jonge ondernemers. Een start­up center, een creatieve hub, een broeikast waar mensen met een passie de tijd krijgen hun idee concreet te maken, o.a. via Pop Ups aan de straatkant.

Stop Dans Drink Eet Creëer Geniet Kijk Luister Kom deze verborgen oase ontdekken!

Plein Publiek

Van Craesbeeckstraat 33
2000 Antwerpen
België

Reserveren om te komen eten?
reserveren@pleinpubliek.be
0474 07 48 92

info@pleinpubliek.be

Routebeschrijving

Onze Partners