Social

Open community voor iedereen

Plein Publiek SocialOp het kruispunt van het Sint-Andries, het Quartier National en het bruisende zuid waren de Fierensblokken een echt dorp in de stad, waar de hele buurt binnenliep. Plein Publiek bouwt voort op deze geschiedenis, met een open deur en een activiteit voor iedereen. In de lente en zomer is het binnenplein de perfecte plaats voor een picknick of een bbq. Verder kan je ook komen kuieren op onze rommelmarkten en ruilbeurzen. In de winter kan je in de serre komen feesten, leren dansen of gewoon genieten van muziek. Ook is er comedy en theater, in een seasonal tintje.

Food

Zondag is familiedag, met activiteiten voor groot en klein. Dan komt Mama koken en kan je genieten van verse en ongedwongen gerechten, met liefde bereid. Mama’s pot schaft elke week opnieuw huiselijke soelaas, aangepast aan het seizoen. Bestel je casserole, schuif aan en schep op hoeveel je wil! Na het tafelen kan je gezellig blijven plakken, laat de kinderen de boomhut maar veroveren.

Kunst/Werk

Ben je zelf cultureel of creatief bezig? In de vroegere appartementen kan je komen vergaderen, repeteren en werken aan je talent. Wil je tentoonstellen? Of een pop-up project lanceren? Ook daar is plaats voor. Wil je nog meer doen? Word ambassadeur of vrijwilliger bij Plein Publiek en krijg vrijkaartjes voor een evenement van jouw keuze!